Dajte priestor súkromnému sektoru, radia Slovensku experti OECD - Prosnan, Jozef
Závery z analýzy ekonomiky Slovenska (stav ku koncu roka 1993) uskutočnenej expertmi OECD - Centra pre spoluprácu s ekonomikami v transformácii (z publikácie Slovenská republika - Česká republika, ekonomický prehľad.). Zabránenie narastania rozpočtového schodku. Vláda vinníkom prepadu príjmov. NBS a financovanie štátneho rozpočtu. Menová regulácia NBS viac orientovaná na trh. Dovozné tarify ako regulácia prístupu k devízam. Inflácia a regulácia miezd. Využitie zdrojov uvoľnených bankrotmi. Podpora väzieb so Západom. Rozvoj podmienený súkromným sektorom.