Ekonomická reforma potrebuje podporu obyvateľstva Znižovanie rozpočtového deficitu za každú cenu prehlbuje hospodársku recesiu - Prosnan, Jozef
Podstatná časť záverečnej kapitoly štúdie: Prechod od direktívneho k trhovému systému: čo bolo nesprávne a čo teraz robiť?, ktorú vypracoval Viedenský ústav pre medzinárodné ekonomické porovnávacie štúdie. Z obsahu: reformné programy podkopávali sociálny konsenzus, agregátny dopyt je potrebné riadiť, expanzívnu fiskálnu politiku možno rýchlo realizovať, teoretický rámec ekonomickej stabilizácie má nedostatky, bytová výstavba ako príklad expanzívneho riadenia dopytu, infláciu možno eliminovať rozšírením dopytu, hrozba obchodného deficitu vyžaduje kontrolu tempa liberalizácie dovozu.