Kríza v slovenskom poľnohospodárstve nie je nový jav - Višňovský, Jozef
Rozdielne podmienky v agrorezorte vyspelých krajín a krajín východnej a strednej Európe. Potrebná agrárna reforma po vstupe slovenskej ekonomiky do trhových podmienok, posudzovanie stratových podnikov do r.1989, potom v r.1991-1993 až 90 perc. podnikov v kríze. Závislosť medzi veľkosťou podniku a krízou. Vplyv podnikového manažmentu. Príčiny úpadku podniku, rizikové oblasti v personálnej sfére, výrobnej orientácii, odbyte a realizácii výrobkov, v organizačnom usporiadaní podniku.