Zboží, regiony, ceny Mezinárodní obchod - Štouračová, Judita
Vývoj medzinárodných obchodných vzťahov - indikátor globálnych zmien vo vývoji svetovej ekonomiky, ale aj zmien vo vývoji jednotlivých regiónov. Dynamickejší vývoj medzinárodného obchodu v porovnaní s vývojom svetovej produkcie. Zvyšujúci sa podiel komerčných služieb na medzinárodnom obchode. Zmeny v komoditnej štruktúre. Teritoriálna skladba. Obchodné vzťahy vnútri regiónov (intra-trade) a medziregionálne vzťahy (inter-trade). Obchod na úrovni jednotlivých krajín a regiónov. Ceny.