Stratégia vstupu Slovenska na medzinárodné kapitálové trhy - Kováč, M.
NBS - stratégia možností získania devízových prostriedkov pre udržanie vnútornej konvertibility. Vstup na medzinárodné kapitálové trhy prostredníctvom emisií obligácií NBS, výhody. Spolupráca s japonskou investičnou bankou Nomura (má mandát oficiálneho poradcu NBS). Stanovenie stratégie. 7.9.1993 prvá emisia eurojenových obligácií, ciele a charakteristika.