Pri veľkej privatizácii nový majiteľ preberá práva i povinnosti privatizovaného podniku - Jouza, L.
Príspevok k objasneniu pracovnoprávnych vzťahov pri privatizácii. Pri malej privatizácii práva a povinnosti z pracovnoprávnych vzťahov k pracovníkovi privatizovaných pracovísk neprechádzali na nových majiteľov, zatiaľ čo pri veľkej privatizácii podľa zákona č. 92/1991 Zb. prechádzajú. Výpoveď pre organizačné zmeny, nadbytočnosť atď.