Výskum sociálnej sféry v období transformácie - Hanker, J.
Zameranie činnosti Výskumného ústavu práce, sociálnych vecí a rodiny a plán výskumných úloh v roku 1993. Obsahové zameranie výskumu v oblasti práce, zamestnanosti, pracovných vzťahov a odmeňovania. Výskum problematiky sociálnej a rodinnej politiky a životnej úrovne. Spracovávanie koncepčných materiálov pre potreby zriaďovateľa. Poradenská a konzultačná činnosť vo vzťahu k výskumným problematikám. Edičná činnosť.