Nová tvár chémie Investície do ekológie sa v podnikoch vyplácajú i finančne - Žiaková, M.
Ochrana životného prostredia v chemickom priemysle. Výhody ochrany životného prostredia tež z finančného hľadiska. Novozavedený systém ekologických ukazovateľov a ich význam pre hodnotenie podniku. Systém ukazovateľov Švajčiarskej spoločnosti pre chemický priemysel (SGCI), ktorý umožňuje ekologicky uvedomelým investorom porovnávať navzájom chemické podniky pred tvárou verejnosti. Konkrétne príklady firiem a koncernov Roche, Sandoz a Ciba, s vytýčeným cieľom s čo najmenším dopadom na životné prostredie a zníženou spotrebou finančných zdrojov. Ekologické myslenie v najväčších koncernoch.