Otázka času, nebo koncepce? - Divila, E.
Transformácia českého poľnohospodárstva v r. 1994 a problémy s ňou spojené. Vysoký podiel družstevného sektoru v ČR na rozdiel od dominantného postavenia rodinných fariem v poľnohospodárstve západných krajín. Medzistupeň vnútrodružstevného podnikania. Neopodstatnenosť apriórneho zavrhovania poľnohospodárskych výrobných družstiev ako neefektívnej podnikovej formy. Predpoklad zhruba vyrovnaného podielu družstiev, obchodných spoločností a súkromných fariem.