Transformačný manažment firmy General Electric - Jemala, Ľubomír
Manažérske know-how v americkej korporácii General Electric (GE), ktorá sa pokladá za skúšobňu amerického, ba i svetového manažmentu. 40.-60. roky v GE. Decentralizácia veľkého podniku na menšie jednotky - business units, profit centrá, informovanie o výsledkoch výrobných odborov. V 60. rokoch posúdenie manažmentu poradenskou firmou McKinsey, návrhy, kritériá posúdenia trhovej príťažlivosti firmy. Ďalšie opatrenia na zlepšenie manažmentu. Vedeckotechnický rozvoj v GE. Vnútrofiremný manažment. Globálny model podnikateľskej orientácie - hľadanie nenasýtených trhov. Poučenia pre naše podniky.