Latentný konflikt Spoločný zásobník plynu Slovenského plynárenského priemyslu a Nafty Gbely - Prosnan, Jozef
Delimitácia Nafty Gbely (v súčasnosti úspešná účastinná spoločnosť) od Slovenského plynárenského priemyslu v r. 1990 a problém obhospodarovania zásobníka plynu v lokalite Láb spoločnosťou Nafta Gbely, zisky. Výstavba nového zásobníka Láb 4 spoločným podnikom oboch subjektov Pozagas a pomocou úveru EIB, podmienky jeho poskytnutia. Plyn z východného Slovenska. Ťažba ropy. Tranzit zemného plynu.