Slovo tvorcom, nie lokajom Anketa HN a Kongresu slovenskej vedy - Husár, Jaroslav
Porovnanie postavenia ekonomickej vedy na Slovensku a v USA. Transformácia ekonomickej vedy. Nevyhnutnosť využívania makroekonomických poznatkov pri ekonomických rozhodnutiach. Vytvorenie rovnováhy medzi jednotlivými vednými odbormi na Slovensku.