Odlevu mozgov sme ešte nezabránili Aká bola a bude medzinárodná spolupráca - Kováčová, I.
Úlohy SAV po zániku ČSAV. Zachovanie kontinuity medzinárodnej vedeckej spolupráce na báze zmluvných dohôd. Udržanie kontinuity členstva slovenských vedeckých komunít v mimovládnych zahraničných vedeckých organizáciách. Členstvo SAV v ISCU - Medzinárodná rada vedeckých únií. Nadväzovanie medzinárodnej vedeckej spolupráce.