Rozumiete makroekonómii? - Husár, Jaroslav
Makroekonómia ako časť ekonomickej teórie. Objasnenie faktorov výroby:práca, pôda, kapitál, podnik. Meranie výkonnosti ekonomiky. Systém národných účtov. Účty podnikov ako základ národných účtov. Základy makroekonomickej analýzy. Spotreba, úspory a investície. Rovnováha v ekonomickom systéme. Ekonomické modely hospodárstva.