Sedm cest k úspěšné reštrukturalizaci podniku
Reštrukturalizácia sa pre mnohé podniky stala nástrojom umožňujúcim prehodnotiť doterajšie podnikateľské činnosti a preskupiť zdroje v záujme úspešnej strategickej orientácie. Na makroekonomickej úrovni pôsobia 3 trendy, ktoré zintenzívnili reštrukturalizačné aktivity: globalizácia priemyslových odvetví a konkurencie, deregulácia v niekoľkých kľúčových odvetviach, rastúca hrozba nepriateľského prevzatia podniku. 2 základné formy reštrukturalizácie: finančná, operatívna a strategická.