Bankovníctvo. 2 Bankové systémy vyspelých krajín - Rákociová, V.
Bankové systémy jednotlivých krajín sú poznačené historickým vývojom. Zachovávajú si v štruktúre centrálnej banky a obchodných bánk svoje špecifické črty. Bankový systém USA - zaujímavý vyspelou štruktúrou a nástrojmi. Bankový systém NSR - podnetný svojou štruktúrou, právnymi formami.