Protrhová orientácia menových nástrojov - Jánošík, Juraj
Centrálne banky zodpovedajú za stabilitu domácej meny. Na zabezpečenie tohto cieľa používa NBS systémy postupov a oprávnení - menové nástroje. Systém nepriamych menových nástrojov je reprezentovaný úrokovými sadzbami (aukčná úroková sadzba, diskontná sadzba, lombardná úroková sadzba) a niekoľkými druhmi obchodov medzi centrálnou bankou a obchodnými bankami (zmenkové obchody, operácie na voľnom trhu, swapové obchody).