Vzdelávanie v súvislostiach riadenia - Hoško, P.
Poznanie cieľov a úloh banky a konkrétneho pracovníka umožňuje projektovať vzdelávanie. Vzdelávanie je súčasťou personálneho riadenia, východiskom ktorého je poznanie práce alebo pracovných miest. Vzdelávanie pracovníka v banke je nepretržitý proces, má úzky vzťah k plánovaniu funkčného postupu. Vzdelávacie projekty: projekt vzdelávania v adaptačnej fáze, projekt odborného vzdelávania, projekt psychologickej prípravy, projekt vzdelávania manažérov, projekt jazykovej prípravy pracovníkov.