Zbytočné nedorozumenia pri výklade zákona o cenných papieroch - Žitňanský, Eduard
Komentár k novelizovanému zákonu č.600/1992 Zb. o cenných papieroch. Polemika hlavne o vydávaní cenných papierov v dematerializovanej forme len zaknihované, o verejnej obchodovateľnosti cenných papierov, vypracovaní prospektov emitentov a ročných správach o výsledkoch hospodárenia, ochrane finančných trhov a investorov, etike pri obchodovaní. Výklad paragrafu 39a o povinnosti majiteľa cenných papierov ponúknuť odkúpenie alebo kúpiť všetky akcie toho istého emitenta, od ktorého získal viac ako 30 perc. podiel, je nesprávny.