Jeffrey Sachs zůstává optimistou - Sachs, J.
Názory J. Sachsa (duchovný otec šokovej terapie) na úspešnosť českej ekonomickej reformy. Súvislosť svetového vývoja s vývojom v Rusku. Trhovo orientované reformy prebiehajúce vo svete v posledných 10-tich rokoch. Ekonomické reformy v strednej Európe. Česká republika a Poľsko. Otázka rýchlosti postupu ekonomickej transformácie. Perspektíva ekonomickej transformácie v strednej Európe a v Rusku.