Úprava vzájomných vzťahov v holdingu predsa existuje Čiastkový výklad k postaveniu skupín podnikov podalo ministerstvo financií - Hrnčiřík, D.
Čiastočné legislatívne riešenie postavenia holdingov na Slovensku Ministerstvom financií SR. V Opatrení č.10 z 22.12.1993 (Finančný spravodajca 1994, č.2) reagovalo podrobným výkladom na ustanovenie paragrafu 22 zákona č.563/1991 Zb. o účtovníctve, ktoré sa týka zostavenia konsolidovaných účtových ročných závierok. Definovanie skupiny podnikov. Ako využiť výklad. Čo so spoločnými podnikmi. Zmluvné zabezpečenie rozhodujúceho vplyvu, aj keď spoločnosť nie je vlastníkom kontrolného balíka akcií.