Hlavným zdrojom príjmov pre obce by mal byť ich majetok - Staněk, Peter
Hlavné zdroje príjmov mestských samospráv: bytový fond, obecné a mestské pozemky. Problémy s výstavbou a privatizáciou bytov. Združené financovanie v regionoch. Potreba rastúceho percentuálneho podielu miest na štátnych daniach. Riziko neplnenia rozpočtových príjmov.