Bankovníctvo. 5 Aktívne operácie komerčných bánk - Petrjánošová, Božena
Za aktívne operácie bánk sa považujú: úverové operácie, investičné činnosti bánk. Úverové operácie - banka vystupuje ako veriteľ - je v aktívnom postavení. Patria sem: krátkodobé , stredno- a dlhodobé úverové operácie. Investičné činnosti komerčných bánk - investičné bankovníctvo. Banka - investuje svoje prostriedky do cenných papierov, obchoduje s cennými papiermi pre seba a pre svojich klientov. Hodnotenie aktívnych operácií komerčných bánk.