Výroba potravín už takmer v súkromných rukách Trh potravín - Janků, Jaroslav
Pokles dopytu po potravinách na Slovensku následkom zníženia kúpnej sily obyvateľstva, spotrebiteľské ceny 1992-1993. Pokles stavu a úžitkovosti hospodárskych zvierat, ceny a klesajúca spotreba mäsa. Výkyvy kvality potravín. Privatizácia v potravinárstve. Potravinové právo, legislatíva, ochrana zdravia, Codex alimentarius (FAO/WHO).