Marketingový manažment výrobkovej politiky - Rajt, Š.
Pri marketingovej analýze výrobkov vychádzame z bežného marketingového systému, zahŕňajúceho prvky, ktoré pôsobia na aktivity podniku, ovplyvňujú jeho výsledky pri tvorbe nových výrobkov. Patria sem: dodávatelia, konkurencia. Marketingové opatrenia na základe analýzy výrobkov. Marketingová analýza výrobkov vo vzťahu k marketingovému výskumu. Vyhodnotenie silných miest podniku. Hodnotenie slabých stránok podniku.