Proces európskej integrácie - výzva pre ekonomiky nečlenských štátov - Baláž, Peter
Krajiny Európskej únie (EÚ) sa snažia o dotvorenie plne integrovaného západoeurópskeho trhu. Zásadné zmeny - v podnikovej sfére. Maastrichtské zmluvy z r. 1992 sú základným dokumentom novodobej architektúry EÚ, evokovali ďalšie integračné vzťahy v celej Európe. Adaptácia krajín EZVO a východnej Európy. Dopad integračných procesov EÚ na hospodárstvo ČR a SR.