Joint ventures: teoretické prístupy a realita - Šestáková, M.
80-te roky - vzrástol počet medzinárodných joint ventures (JV) - jedna z foriem medzifiremných "strategických aliancií".Príčiny zintenzívnenia všetkých foriem "strategických aliancií" medzi samostatnými firmami. Nová forma JV - kapitálová spoluúčasť západných firiem na podnikoch v krajinách strednej a východnej Európy. Hlavné smery v rámci teórie medzinárodného podnikania. Skúsenosti a problémy JV slovenských podnikov so západnými partnermi. Význam teórie medzinárodného manažmentu a podnikateľskej stratégie.