Vlastníci v zajetí hierarchie - Klusoň, Václav
Hierarchické štruktúry riadenia - 2 základné vlastnosti: jednotka na vyššom stupni riadi a kontroluje jednotku na stupni nižšom, vyššia jednotka je vždy kriticky závislá na chovaní nižších jednotiek. S rozvíjajúcimi sa súťažnými trhmi, najmä trhom kapitálu, trhom manažérov, ustupuje význam hierarchickej vlastníckej kontroly a rastie význam kontroly tržnej.