Etika v podnikaní Platí vyšší princíp: Nikoho nepoškodzovať - Hanuláková, Eva, 1964-
Dodržiavanie etických noriem a štandardov v konaní a správaní ľudí v jednotlivých situáciách. Dodržiavanie etiky v podnikaní. Podnikateľská etika pomáha objasňovať niektoré z problémov podnikania. Dôležitosť etických vzťahov, nastolenie vyššieho etického poriadku u nás: regulácia podnikateľských aktivít a vzťahov pomocou právnych noriem, výchova k podnikateľskej etike v rôznych formách vzdelávania v oblasti podnikania, ďalšie kroky smerujúce k vybudovaniu inštitútu etickej kontroly.