Makroekonomický model české ekonomiky: návrh možného přístupu - Hanousek, Jan
Pri konštrukcii makroekonomického modelu ekonomiky - 4 zásadné problémy: samotná špecifikácia modelu, nestabilita parametrov, nedostupnosť dát v potrebnej štruktúre a kvalite, nedostatočný počet pozorovaní. Charakteristika prístupu a špecifikácia modelu. Ekonomické problémy pri spracovaní dát. Využitie dodatočných informácií o chovaní makroekonomických agregátov. Modely s náhodnými koeficientami.