Úvaha o politike zamestnanosti - Karabín, Štefan
Na základe analýzy nezamestnanosti a jej príčin na Slovensku za r.1989-1993 navrhnuté možnosti riešenia problémov v zamestnanosti zmenou v prioritách hospodárskej politiky (menová, úverová a fiskálna koncipovaná s cieľom presadiť kritérium rovnováhy na trhu práce ako na ostatných trhoch). Náčrt programov na zmiernenie nerovnovážnych tendencií na trhu práce: podpora malého a stredného podnikania, opatrenia na reguláciu ponuky práce, zmeny legislatívy zamestnanosti, príprava a realizácia verejných prác.