Financování komunálními obligacemi v USA - Burke, K.
Dlhopis (obligácia) - sľub toho, kto si vypožičiava, splatiť dlh a úrok tomu, kto požičiava. V USA 4 základné typy obligácií: obligácie korporácií, vládne a hypotéčne, komunálne, medzinárodné. Základné charakteristiky trhu komunálnych obligácií v USA. Finančné štrukturovanie. Zaistenie, ocenenie obligácií a ocenenie dôveryhodnosti. Právo emitovať obligácie a zmluvy. Politika a riziká súvisiace s emitovaním obligácií.