Problematické srovnání Podpora zemědělství u nás a v zahraničí - Vojtěch, V.
Podpora poľnohospodárstva v Českej republike. Rozdielny prístup k subvencovaniu poľnohospodárstva vo vyspelých krajinách OECD. Metóda výpočtu tzv. "ekvivalentov produkčných subvencií" (EPS) a "ekvivalentov spotrebiteľských subvencií" (ESS) - používa sa pri analyzovaní poľnohospodárskych politík krajín OECD pre meranie úrovne podpory poľnohospodárstva. Celkové transfery do poľnohospodárstva - transfery od daňových poplatníkov a transfery od spotrebiteľov.