Pripravuje sa dôležitá novela trestného zákona - Šmid, K.
Cieľ rozsiahlej novely zákona č.140/1961 Zb. - trestného zákona: zabezpečiť účinnejší postih aktuálnych foriem trestnej činnosti v oblasti trestných činov hospodárskych a proti majetku. Niektoré konkrétne návrhy na posilnenie boja proti organizovanému zločinu a neoprávnenej kriminalizácie podnikateľov.