Ekonomický rozvoj a řízení ochrany životního prostředí - Hájek, Mojmír
V dňoch 4.-16.10.1993 sa konal vo Varne (Bulharsko) seminár "Ekonomický rozvoj a riadenie ochrany životného prostredia". Tematika seminára bola zameraná na: vzťah medzi ekonomickým rastom a stavom životného prostredia (ŽP), spojenie medzi štátnou politikou a stavom ŽP, spôsoby oceňovania, stanovenia priorít a riešenie otázok spojených s ochranou ŽP, skúsenosti s riadením ochrany ŽP vo vyspelých priemyslových krajinách.