Šest zásad podnikového řízení životního prostředí
Podniky, ktoré dosiahli pozitívne výsledky v ochrane životného prostredia, mali by sa trvale snažiť plniť tieto základné požiadavky: 1. konkretizovať víziu vývoja v oblasti životného prostredia v programoch podnikovej politiky, 2. stanoviť vhodné merítka výkonov v oblasti ochrany životného prostredia, 3. snažiť sa o všestranný dialóg, 4. spochybňovať bežný spôsob chodu podniku, 5. uspokojiť všetky zainteresované osoby, 6. integrovať problémy životného prostredia do všetkých činností organizácie.