Determinanty správania podnikateľských subjektov v trhovom prostredí - Mokrý, Vladimír
Podnik, podnikateľský subjekt a podnikateľská činnosť patria do kategórie základných pojmov sociálno-trhovej ekonomiky. Úspešný rozvoj podniku podmieňujú: znalosť štátnej národohospodárskej stratégie, znalosť základných zámerov štruktúrnej politiky, konjunktúrny cyklus, zásobovacie a odbytové činnosti a iné, ako sú: zisk, ceny, kurzy, dane, úver, kapitál, pracovná sila.