Truchlící jakost Za Edwardem Demingem
Meno E. W. Deming (zomrel 20.12.1993) zostane navždy spojené s totálnou akosťou. Zaviedol štatistickú kontrolu výrobného procesu. Nenavrhol len novú akosť, ale ukázal jej včlenenie do celkového riadenia podnikovej prosperity. Úspech zaznamenal v Japonsku (každoročné udelovanie Demingovej ceny za akosť). E. Deming a s ním ďalší americkí odborníci vzali akosť z rúk technickej kontroly a vložili ju do rúk vrcholových manažérov.