Kvalita papierenského priemyslu na Slovensku je postavená na tradíciách - Okruhlica, František
Výroba papiera na Slovensku od 1530 v Levoči. Vplyv celulozovopapiernického priemyslu na rozvoj komunikácie, kultúry a logistických procesov. Charakteristika tohto priemyslu na Slovensku, výroba v ČR a SR v r.1989-1993, priemerné svetové ceny papiera v r.1969-1993. Faktory, ktoré negatívne ovplyvňujú rozvoj.Rozvojové a modernizačné akcie odvetvia.