Kam smeruješ, slovenská veda? - Lichardus, Branislav
Z príhovoru na oslavách 40. výročia SAV. Bilancovanie činnosti SAV za uplynulé obdobie. Situácia v SAV od r. 1989, znižovanie počtu vedeckých pracovníkov. Akreditácia vedeckých pracovísk podľa medzinárodných kritérií. Organizácia a riadenie vedy na Slovensku. Aplikácia vedeckých poznatkov v praxi. Aktivity SAV.