Ako vylúčiť dvojaké zdanenie príjmov zo zahraničia - Makarová, M.
Právna úprava pre zamedzenie medzinárodného dvojitého zdanenia je riešená v zákone o daniach z príjmov č.286/1992 Zb. v znení neskorších predpisov. Spôsob vylúčenia dvojitého zdanenia v medzinárodných zmluvách riešený dvomi základnými metódami - metódou jednoduchého zápočtu a metódou vyňatia. Ďalšie varianty oboch metód. Základné princípy použitia jednotlivých metód.