Dane v minulosti a súčasnosti Niektoré problémy - Jágerský, Š.
Tri etapy vývoja daní a odvodov od r.1967-1969, 1970-1982, 1983-1992, po r.1992. Charakteristika daní a odvodov platných pre jednotlivé obdobia, legislatíva, správa a kontrola daní. Od r.1991 daňové riaditeľstvo a správy, od r.1993 v SR daňová reforma.