Bankovníctvo. 7 Riziko bankového podnikania - Makúch, Jozef, 1953-
Riziko - významná kategória bankového podnikania. Klasifikácia rizík. Externé riziká: politické, teritoriálne, menové, kurzové, úrokové. Interné riziká: úverové, riziká majetkových častí, riziko chybného dohľadu, platobné, likviditné, manažérske, riziká podvodu, technické a technologické riziká. Ochrana pred rizikami. Vzťah rizika a návratnosti.