Napětí na finančních trzích Mezinárodní finanční a monetární instituce - Vincent, L.J.K
Historické pozadie medzinárodného finančného systému. Regulácia peňažnej politiky. Zavedenie medzinárodnej kontroly solvencie a likvidity súkromných peňažných inštitúcií (ukazovateľ likvidity). Zriadenie medzinárodnej finančnej inštitúcie v r. 1944 - Inštitúcia Bretton Woods - MMF, Svetová banka pre financovanie štrukturálnych projektov, GATT. Charakteristika jednotlivých medzinárodných inštitúcií.