Prílev zahraničného súkromného kapitálu do krajín strednej a východnej Európy sa znížil - Hajšel, R.
Zo správy expertov Európskej únie o príleve zahraničného kapitálu do 12 krajín strednej a východnej Európy a SNŠ. Česko a Maďarsko najlákavejšie. Maďarsko najaktívnejšie na trhu medzinárodných akcií. Dôsledok recesie. Portfoliové investície. Podmienky zvyšovania vstupov súkromného kapitálu, vplyv výšky zahraničného dlhu.