Otevírání ekonomiky a Sachsův model - Chlumský, Jiří
Jeden zo základných problémov všetkých postsocialistických krajín - rýchla integrácia do celosvetovej ekonomiky. Súčasná situácia českej ekonomiky a možné riziká. Charakteristika Sachsovho transformačného modelu a nedostatky jeho teórie.