Poistný systém - Matlák, Ján
Transformácia sociálnej sféry v SR - prechod od štátneho sociálneho zabezpečenia k priorite sociálneho poistenia. Zákony, ktoré upravujú problematiku financovania zdravotného, nemocenského a dôchodkového poistenia. Zákon o zriadení Národnej poisťovne. Vytvorenie Fondu zdravotného poistenia, Fondu nemocenského poistenia, Fondu dôchodkového poistenia. Služby a dávky poskytované v rámci jednotlivých fondov. Platenie poistného zamestnancami, zamestnávateľmi, samostatne zárobkovo činnými osobami.