Nepodliehať manipulácii Anketa HN a Kongresu slovenskej vedy. 12 - Falťan, Ľubomír
Predpoklady určujúce postavenie vedy na Slovensku. Krátenie štátnych finančných zdrojov, nedostatok vlastných zdrojov. Grantová agentúra pre vedu. Podmienky na pozitívny prínos vedeckej komunity pre spoločnosť.