Postupovať bez deštrukcie zdrojov Anketa HN a Kongresu slovenskej vedy. 10 - Laščiak, Adam
Veda ako kľúčový zdroj moderného hospodárstva. Koordinácia, integrácia v oblasti ekonomického života. Možnosti ekonomického školstva pri formovaní ekonómov. Makroekonomika, mikroekonomika, operačná analýza a ekonometria ako všeobecný štandard univerzitného štúdia. Stabilizačné ekonomické opatrenia. Zameranie investičnej, monetárnej a fiškálnej, poľnohospodárskej a exportnej politiky.