Ke koncipování fiskální politiky
Súčasná finančná politika a štátny rozpočet ČR. Výsledky rozpočtového hospodárenia ČR, rozpočtový prebytok, porovnanie s finančnými výsledkami tranzitívnych krajín alebo vyspelých ekonomík. Percentuálny podiel deficitu na HDP. Strednodobé ciele fiskálnej stratégie. Daňová reforma, daňový systém ČR. Finančný rok 1993 a finančný vývoj v roku 1994. Preferencie rozpočtovej politiky.